Våra produkter är gjorda av 100% Natural Laytex & överdragen är i 100% TENCEL®
TENCEL® tilldelades EUs miljöpris (2013)
TENCEL® kan beskrivas som mjukare än silke, sval som linne och mer absorberande än bomull.
 x 
Kundvagn - 0 kr

  • Kundvagnen är tom

Information

BabyTemp skapar naturliga förutsättningar för barnets sömn. Våra produkter är gjorda av 100% Natural Laytex & överdragen är i 100% bomull. Våra produkter är framtagna och testade av ledande kiropraktor & barnmorska i Sverige. BabyTemp fokuserar på säkerhet, kvalitet och omtanke.

  • Våra produkter är i tryckavlastande material vilket gör att barnet får en anpassad avlastning utifrån sina bästa förutsättningar.
  • Kroppsvärmen gör att madrass och kudde formar sig efter kroppen. Barnet får mindre tryck mot skulderblad, bäcken & i svankryggen. Vilket gör att barnet behöver vända sig mindre & ger en känsla av tyngdlöshet.
  • Tryckavlastande tester på vårt material – 100% Natural Laytex - visar att detta material ger mycket mindre tryck mot kroppen än t,ex skumgummi eller en madrass gjord av stålfjädrar som trycker mot kroppen för att de vill tillbaka i sin längd.
  • 100% Natural Laytex är naturligt resistent mot kvalster.

Kvalsterallergi

NO miteNaturligt Resistent mot kvalster.

a) Kvalster är en grupp av spindeldjur som trivs bäst i bland annat sängmiljön, där det är mörkt, varmt och fuktigt.

b) Vid kvalsterallergi är man överkänslig mot kvalstrens avföring som ger ifrån sig allergiframkallande proteiner.

c) Symptom för kvalsterallergi är liknande pollenallergi, med rinnsnuva, nysningar och nästäppa, astma och ögonbesvär.

d) Genom att vädra, hålla låg temperatur och tvätta sängkläder regelbundet kan man påverka kvalsternivån i hemmet.

 

Platt Bakhuvud

pressure

Tryckavlastar & reducerar "platt bakhuvud"

Sned huvudform? Tänk på detta…

a) Låt barnet sova på en liten kudde.

b)Prata med din bvc-sjuksköterska om dina funderingar. Det är bra att låta någon utomstående titta på barnet.

c) Håll gärna koll på vilken ställning ditt barn sover i. om du märker att barnet alltid sover med huvudet i samma ställning kan du korrigera då och då.

d) Om du är höger- eller vänsterhänt påverkar ofta i vilken ställning du lägger barnet. Ta för vana att lägga barnet från båda sidor av sängen.

e) Hitta en rutin för maggympan och håll dig till den, precis som när du byter blöjor på din bebis eller ger den mat.

Utan Polyester & Läskiga kemikalier

Utan Polyester & Läskiga kemikalier

- Vi använder inte Polyester

Är den vanligaste syntetfibern och ett av de allra vanligaste materialen i våra kläder. Det är en stark fiber som är elastisk. Fiberns sammanfattning är mycket lik plast och den utvinns ur petroleum. För att göra fibrer krävs kemikalier som i stora mängder kan vara cancerframkallande och som också riskerar att läcka ut med allt det vatten som används i processen. När polyester tvättas släpps små, små platspartiklar ut med vattnet. Dessa minskar överlevnadsförmågan hos fiskar som äter upp dem.

- Vi använder 100% Naturlig Latex

Naturlig latex har många goda egenskaper som gör det till ett utmärkt val i madrasser. Naturlatex har en öppen cellstruktur vilket medför att det andas och leder bort överskottsvärme. Med en förmåga att forma sig efter kroppen bidrar det till att hålla en god cirkulation runt kroppen samtidigt som det ger en fantastisk sovkomfort. Naturlatex verkar tryckavlastande och upplevs mjukt men tål hög belastning och har en lång livslängd. Dessutom är naturlatex dammavstötande och hämmar tillväxten av bakterier och kvalster vilket gör det lämpligt att använda just i sovrum där det är viktigt att ha en bra och hälsosam miljö. Latex som även ofta kallas naturgummi tillverkas av mjölksaften från Hevea Brasiliensis (gummiträdet).

- Vi använder TENCEL®

Tencel® är ett naturligt material. Tencel® tillverkas av cellulosa från snabbväxande träslag, bland annat eukalyptus som odlas på hållbara skogsplantager. Tillverkningsprocessen är skonsam för miljön och så mycket som möjligt återvinns och återanvänds. Det är skälet till att Tencel® tilldelats ”the European Award for the Environment” av EU. Miljöaspekterna är förstås ett starkt vägande skäl till att BabyTemp gärna använder Tencel® i våra sovprodukter.

Bomull - en miljöbov

intro1- Vi använder inte Bomull

Bomull - Tär hårt på världens sötvatten Så mycket som 29 000 liter vatten kan krävas för att producera ett kilo bomull!

Konventionell bomullsodling har därmed en stor påverkan på sötvattnets kretslopp och dess biologiska mångfald. Och människor lider allvarlig brist på rent dricksvatten.